Dagens Robert - Mr. Hurricane

Idag har varit en väldigt lugn dag. Jobbet flyter på som det ska och vi börjar känna oss riktigt hemma på ASKO. Vi jobbar på ackord, det betyder att man får lite extra extra om man jobbar snabbt. Meningen är att man ska ligga på 100% men man kan komma över det om man jobbar snabbare och både jag å Alex tror vi börjar komma över den gränsen. För övrigt är det sköna och trevliga människor och så. Men det finns en parson som skiljer sig från resten av människorna på ASKO. Han liksom sveper fram som en vind och jobbar snabbare än någon. Han ligger varje månad på cirka 300% vilket betyder att han på egen hand gör tre mans jobb. Och bland de övriga anställda går han under namnet Mr. Hurricane. Det här är faktiskt dagens sanning, denna man existerar på riktigt. Han tar aldrig fika, eller går på toa eller tar lunch rast. Han är omänsklig och kommer för alltid att vara en legend. Därför är han utsedd till Dagens Robert, denna Mr. Hurricane.


Efter jobbet körde vi till vår truck utbildning för att få truckkörkort. Idag hade vi vårt examensprov som vi båda klarade, så gjorde också resten av gruppen. Innan vi lämnade truckkörkortsutbildningsbyggnaden frågade vi om vägen till närmaste idrottsplats. Den låg inte långt där ifrån och väl där träffade vi en av våra jobbar kompisar på BMX-banan. Han är tränare för en grupp ungar och har meriter som silvermedalj i Nordiska mästerskapen. En väldigt trevlig norska faktiskt. Väl där passade vi på att kolla in ishallen som också låg vid idrottsplatsen. När vi kom in tog Alex initiativet att prata med en grupp snubbar som hade möte, det visade sig vara ett nystartat hockeylag som höll till i hallen. Vi pratade med tränaren och han lovade att höra av sig senare när träningarna drar i gång. Det kändes skönt, nu kan jag hålla igång med hockeyn och jag tror det är viktigt för att jag inte ska tröttna eller inte trivas här i Norge.


När vi kom hem fann vi att Tele2 hade skickat våra nya telefonnummer, äntligen. Mitt nya nummer är 413 85 998, Alex är 413 89 850. Om man ringer från ett annat land är Norge måste man slå +47 innan också.


Det var allt för idag. Imorgon åker vi till Sverige å hälsar på lite, men är tillbaks igen på måndag. Hälsningar John och Alex


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0