Explorer/Photographer..../TV-Producer

Sitter på verandan till min enkla men ack så paradisliknande hydda. Maldiverna står det med röd min text på mitt, fina oceaniska önamn tänkte jag tills jag gick förbi Ibiza huset. 

Dagens spenderades på en strand lite längre bort. Vägend tillbaka i en liten Rikshaw, den trehjuliga telfonkioskliknande mopedtaxin. Det bor ju rätt många i Indien men min gissning är att det skulle bo ännu fler om de inte körde så jävla galet hela tiden.

Vägen kantades med kosor. Inte sådana vita och svarta som man ser på bredgottpaketet utan bruna, helsvarta och vita kosor. De verkar på något sätt lite mer snälla än de svenska kosorna. Kanske tror de mer på karma? 

Tankarna har i annars förts till Robinson idag. Inte den där borttappade snubben som upptäckte Amerika (läs. Indien). Nej det där tv-programmet på SVT. Just det. SVT. I begynnelsens tid när Robinson var varje svensk angelägenhet.

Programmet för de väldigt få som aldrig bekantat sig med det består i att ett gäng människor som aldrig skulle passa ihop, aldrig klara sig själv, extremt extremistiska, kontroversiella och exentriska kastas ut på en öde ö med ett lyxhotel på andra sidan från den strand de bor på.
Lyxhotellet vet de inte om utan det är något som den svenska kvällspressen som bor på ön tar upp de dagarna de har lite att skriva om.


I programmet ingår diverse tävlingsmoment som att stå upp länga, kasta en sten, simma lite. Ganska  basala moment kan tyckas. Men allt görs spännande i och med att deltagarna bär olikfägade t-shirts och trummusik spelas i bakgrunden.

Hela programmet leder så småningom upp till en punkt där personen som stannat längs på den kritvita stranden kantade med kokosnötspalmer och klarblått vatten  vinner enn miljon kronor.

Verkar det inte lite knäppt att göra ett program om att stå ut på en plats dit typ en halv miljon svenskar åker varje år för att ta semester. Borde inte programmet handla om något jobbigt istället?

Man tar en bunt ungdommar. Kastar in dom i världens största frysbox. Låter dom leva på sallad och vitt bröd i ett halvår. Varje vecka röstas en person ut som inte jobbar tillräcklig hårt, eller som inte varit smart nog att bilda pakt med chefen. De måste bo i ett kallt hus som inte är speciellt rent. Bråk och intriger uppstår och en kille får någon konstig sjukdom.

Vänta lite. Jag kanske har något stort på gång här. Måste sluta skriva innan någon annan snor Expediton Asko iden.

Skepp och hoj!

Alexander Dangler 




Kommentarer
Postat av: Mini

Tjena, ville bara tillägga att asko idén har ja patent på ;)

2009-02-20 @ 21:13:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0