Lekledare söker

Är du autistisk? Geniförklarad? Hade du en extrem fetich för LEGO när du växte upp? Orkar du lyfta en bil?

Om du stämmer in på de nämda kriterierna kanske jag har hittat ditt dröm projekt!

Angkor Wat, Kambodja. Mest känd för sin framträdande roll i den episka filmen Lara Craft: The Tomb Raider. Här finns bland annat världens största tempel. Några av världens mest framträdande stenskulpturer. En av världens största sjöar byggd enbart med handkraft. Men mest framträdande är ändå världens största 3-D pussel.

Det var en fransman som kom på den brilljanta iden. Att montera isär ett av Kambodjas mest betydelsefulla tempel och historiska arv. Att numerera varje sten. Lägga dem i en hög. För att sedan bygga ihop allt igen.

Allt gick enligt planen. Alla stenar var märkta. Alla stenar var isärplockade. Saker var nerskrivna. Sen kom kriget i Kambodja.

Ritningarna förstördes. Fransmännen glömde bort stenarna. Landminor lades ut lika frekvent som OLW planterar potatisar. 

Och nu. Idag. Ett halvt sekel senare finns i Kambodja ett halvfärdigt tempel. En stor hög med stenar och ett gäng byggarbetare som förbryllat kliar sig i pannan i ett tappert försök att lägga ett olösligt pussel.

Så om du har tid över. Bege dit till Siam Reap. Här finns jobb att göra. Här finns saker att ta tag i.

Åh andra sidan annonserade ju Ben&Jerry's att de har en ledig plats som "Smak Guru", en galen glassinjengörs drömjobb.. Frågan är om inte det till och med är snäppet mer lockande....

/Alex


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0