Ikväll kommer tandfen till Sonsveien 11

Såhär kan det gå om man försöker gestalta en scen ur "Mannen som kunde tala med hästar" ridandes på en ASKO-truck. Se och lär små barn!Är det inte en förtjusande dag vi har fått i dag i dag i dag?

Hej John skriver. Sagt som sagt, vinter är här. Eller snön i alla fall. Men det räcker, det blir liksom en speciell stämning när det har snöat. Min djuriska drift till att bygga snögrottor och perversa snögubbar gör att jag verkligen hoppas på mer snö snart. Bortsett från snö täcket vi upptänkte när vi vaknade så hade morgonen ytligare en överraskning. Knappt kom vi halvvägs till jobbet förrän vi hörde ett pistolskott och en pust. Höger bakhjul hade fått punktering. Förra gången vare vänster bakhjul som gick. Så det var väll inte mer än rättvist att högra också skulle få smälla. I vilket fall som helst så vände vi hemåt och fick istället skjuts av Alex till jobbet (vår före detta teamledare med en enorm passion för norsk rapp).


Mina över dimensionerade portioner av makaroner och köttfärssås till både lunch och middag förvandlade mig under dagen till Super Sonic. Det var snudd på att jag utklassade Mr. Hurricane. Detta i kombination med Kristoffers oförklarbara förvandling till Superman gjorde att allt jobb tog slut cirkus en halv timme innan vi slutade. Jag som var hög på en makaronöverdos hade mycket energi till att skratta. Speciellt när vi började prata om filmen Torkel i Knipa. Ahh den är helt sinnes, har lovat mössan att han ska få komma över i helgen och se på den. Alla som läser detta borde göra det samma. Filmen är nästan lika kul som det här!


På tal om snö, något annat som är vitt är ju ETT KILO MJÖL


Det ska vara kort-kort idag!

Dagens Robert - John tar upp faktumet att han inte kan hålla andan så länge under vattnet. Nicklas med mössan kontrar med att när han var liten kunde han bara hålla andan i 1 minut och 80 sekunder. En klassisk norsk tid om vi får säga det så....

God natt önskar Alex och John från ett nu regnigt vinterland!

Vinterdag

När vi vaknade så hade ett snötäcke dragit in över vår lilla by.


Här i den svinkalla norden

Back in the game! Nu har vi dygnsrytmen uppe igen efter en lång natts sömn. Som sagt så fick ingen av oss mycket sömn under helgen som var. Själv sov jag en timme, inte mycket till skönhetssömn men å andra sidan så är det häller ingenting som jag behöver.


kallt

När vi kom ut till Robert efter jobbet insåg vi att vintern var nära eftersom hela han hade frostat igen. Tur att våra vinter däck kommer i helgen.
// John


Dagens norska:


Fjærn deg! Gå væck! [fjärn dej, gå veck] - Kanske inte den mest användbara frasen på din semester i Norge men ganska vanlig i ett överbemannat lager. Översatt tillsvenska är "Flytta på dig, gå din väg". "Fjærn" kan också betyda "Ta bort" eller "Försvinna". Man kan tillexempel säga "De må fjærnes her fra før mandag" vilket betyder "Det måste försvinna här ifrån innan måndag".Dagens Robert:


John - Min sysrra är 91a.

Mössan - Mmm

Neville - Min brosha är också 91a

Mössan - Fan Niklas, nu sänkte du stämningen, tryckte ju ner hela ståndet.Dagens Youtube:


Bestefar og jeg, en briljant sketch av Grotesco. Vinnare av både Guldtryffeln och Græstuvan.


zzz...tillbaka

Det var två mycket trötta ungdomar som kom hem igår och gick till jobbet. Ingen av oss hade sovit många minuter under natten. Men som pionjärer inom sovteknik hindrade det oss inte från att åka till jobbet.

Dagens Robert -  Vad ska du göra i helgen Niklas? Jag och mina 30 polare ska klä ut oss till tjejer och sen gå ut på krogen och försöka greja drinkar. En varningsklocka till desperata killar i Uddevalla kanske....

Last Call

Alex uppdaterar en sista gång. Står på flygplaten nu och væntar på planet. jag ær ganska trøtt men har hittils varit lite halv rædd før att somna. Råkade somna i lejonburen en gång underr inspelningen till fångarna på fortet. tror det var runt 94. kan fortfarande vakna kallsvettig med Gundes sista ord, "ingenting ær omøjligt", ekandes precis innan jag klæmde under porten.

Men nu ska jag mot nya æventyr!

swooshiga hælsningar från Alex

Helgens Video

Vår vän R. Kelly hamnade i tabloiderna för några år sedan för att ha dykt ner i kissets sex-värld. Vi hamnar alla där någon gång men det är ändå hysteriskt roligt att ta del av Dave Chapelles cover som ger en bra spegling om hur man kan känna sig en ensam fredagskväll.

Kiss på er alla!

//Alex


Talkman Sov - Talkman Sover

Nu tar både John och Alex en välbehövlig pause över helgen. John sitter redan på tåget hem mot kära Sverige och Alexander ska strax bege sig ut på ett äventyr mot London. Alex har för övrigt ingenstans att bo imorgon...eller i övermorgon för den delen så om någon råkar sitta i London med en alldeles för stor lägenhet och en alltför liten säng som den vill dela kan ni ju bara ringa mig. Fika-stund (aka kl 8-pause), utgång eller kast med liten boll är också välkomna aktiviteter att pargöra i helgen.

Hoppas ni alla andra där ute i den mörka natten får en trevlig helg!

Snuskiga hälsningar Alexander

gårdagens Robert - Personalchefen frågar inne på kontoret om Alex kan ropa in Andreas, en kollega. Alexander öppnar dörren, skriker ut över lagret; Sexy-boy, chefen vill att du ska komma. Varpå Andreas självklart kommer. När Alex ropar kommer vargarna. And thats the way the Cookie crumbles! 

Dagens Bild

Bilden togs i Söndags då John och jag var på promenix nere i Son.

//Alexander


Seg dag på jobbet...

För alla er som inte märkte det så var idag världens längsta dag. Dagarna brukar gå ganska snabbt annars men idag började jag kolla på klockan redan vid 08:23 och räkna ner. Under slutspurten satte jag mig ner vid godis hyllorna på Echo och funderade på varför allt gick så långsamt. Kanske är det för att Kung Fu Panda inte varit på jobbet den senaste tiden. Han brukar alltid langa godis och Ninja Turtles-gubbar till mig, då blir jag glad och då känns det som att tiden går snabbare. Kanske är det för att MacGyver inte längre är min teamledare. Vem vet? Jag försökte desperat stoppa förbi passerande för lite sällskap men båda Dangler och Christoffer-Robin körde förbi sjungandes och glad. För dem verkade tiden gå så snabbt att de inte hade tid att stanna å chilla en stund.


Det enda som egentligen var sjukt roligt med att sitta där var den där blonda gangster norrbaggen som är 35+ och har världens pipigaste röst. Det låter som om han är hög på helium varje gång han pratar, eller som att han precis blivit sparkad mellan benen. Och vem vet, kanske är det precis det han blir varje gång just innan jag ser honom. Här är en rekonstruktion på hur det skulle kunnat se ut, från det Amerikanska tv-programmet "Kicked in the nuts". OBS! Har du inte haft en långtråkig dag så kanske du tillskillnad från mig inte kommer tycka det här är sjukt roligt.

// John


Dagens Bild

På request av Louise slänger vi upp denna bild som i backgrunden visar ca 17.3 procentenheter av vårt kök. Bilden är tagen när John och Alex bakade äppelpaj i söndags och hade det kos. 

Hade!

Dagens BildJohn och jag tog en promenad igår kväll då jag tog denna bilden. Den är nere ifrån hamnen i Son.

//Alexander

Hey, Baba Ghanoush!

Fredagkvällen var vi båda rätt trötta så vi tillbringade den med att se filmen Wedding Crashers. Det var faktiskt min första gång jag sett hela filmen. Jag har vid flera tillfällen börjat se på den men aldrig kommit mer än halvvägs då alltid något kommit i vägen. För dig som aldrig sett den så är den värd att se. Den är inte helt galet bra men en helt okej film så där när man inte riktigt orkar kötta värsta seriösa filmen med handlig å allt.

//Johnny-Boy


Wedding Crashers

 

Filmen får 4 av 5 Kycklingar;


Norge Bjuder Upp till Dans

Nyss hemkomna från ännu ett underligt kalas.

Jag ska hålla inlägget kort då John Blund sitter i min säng och väntar. Så här kommer en Limerick som sammanfattar kvällen;

Vi träffa Nicklas och Nicklas som var i från Ås
Efter en eftermiddag med paj och vaniljsås
De bjöd upp till fest
Som blev helt best
Även om inte min plan gick i lås

Fler dramaturgiska, intrigfyllda och spännande skildringar av kvällen kommer senare.

Sov gott hälsar snygg-Alex från en by i Norge


I might compare you to a kiss from a rose...

På ASKO är det aldrig tråkigt, speciellt inte om man känner Niklas A.K.A Mössan A.K.A Trött Mössan A.K.A Han Med Mössan A.K.A Jo, Men Du Vet Han Som Alltid Har En Mössa På Sig A.K.A Han Där Borta. Anledningen till att man inte har tråkigt med Niklas är för att han ofta fäller väldigt sköna kommentarer. Vi tänkte bjuda på några klassiker:


Alex - Hur håller dem lastbilarna kalla efter att de ställt in alla varor?

Niklas - Äsch, de slänger väll bara in några isbjörnar så blir det kallt...


Random Guy - Jag hade inte så bra betyg i gymnasiet jag gick ut med typ 14,5. Vad hade du Niklas?

Niklas - Nä vi hade inte siffror, vi hade VG och MVG å så.

Random Guy - Ja men det hade vi också, men vad hade du för snitt?

Niklas - Snitt?


John - Hur är den nya killen som flyttat in hos er?

Niklas - Asså shit John du förstår inte hur jobbig han är, han är ett sånt drägg... han städar hela tiden.


Nä, ibland hänger han inte med, den där Niklas. Kanske finns förklaringen i att Niklas aldrig äter lunch på jobbet? Vem vet? I vilket fall som hälst så gillar vi honom ändå. Vi har till och med valt ut en kärlekslåt till honom för att beskriva hur mycket vi tycker om honom, är inte det äkta kärlek så säg?

Jag har åkt runt på trucken hela veckan å sjungit på den här låten, den sätter sig på huvudet :D
// John

Smältdegeln

ASKO är som ett litet New York! Det var vad som slog mig igår när jag satt i ett slitet fikarum hängandes över en kopp choklad.

Här finns människor från olika ursprung. Några få är födda här, ganska många är från Sverige. Men här finns folk från hela världen; Polen, England, Pakistan...

Och likt New York är det inte staden som förenar oss. Det är inte de gröna byxorna eller ASKO-loggan på våra kläder som gör oss lika. Det är våra drömmar. 

Alla här strävar efter en bättre dag. En bättre framtid.

Vissa sparar till en resa, en utbildning eller ett första boende. 

Men det finns de som är här av helt andra anledningar. Du har den svarta truckföraren som alltid visslar. Han har fyra barn och fru. När jag frågar honom hur länge han tänkte stanna skrattar han bara.  "Min yngsta är 4 år, så jag är väl fast i det här fängelset i 10 år till." Klockan är sent men det är många timmar kvar tills vi slutar. Han fortsätter vissla och kör vidare med trucken.

Och så har vi killen som sitter i hörnet i fikarummet. Han suckar nerböjd över sin kaffe. Han är från Tjetjenien. Han är 24 år och flydde ett krig för 5 år sedan. Nu har han två barn och en fru. Han jobbar för ASKO varje dag men allt han vill är tillbaka till sitt hemland.
Jag frågar honom om när han tror han kommer kunna åka hem igen. Han rycker på axlarna och suckar. "Jag vet inte" säger han på dålig Norska.

Det är många timmar kvar på skiftet. Vi är ganska trötta. De tio minuterna är slut. Vi lämnar fikarummet bakom oss och går ut för att förverkliga våra drömmar istället.


//Alexander Dangler

Vårt nya husdyr


Inget nytt i världen...eh jag menar Son

Idag träffade jag en snygg kille på jobbet. Han heter Kim. Hässleholms-Karoline lovade att fixa en blind-date. Jag håller tummarna och hoppas.

Annars var det mest spännande att jag fick en ny figur i Nesquickpaketet idag! Fast jag vet inte riktigt vem det var...

Imorgon är en ny dag, den ser vi fram emot!

//Alex

Lite om vad som händer i världen...eh jag mer Son

Drygt två och en halv månad har nu flutit förbi och kvar finns inte så mycket tid att för mig och min rumskamrat dela med Norge. Så innan all tid är över tänkte jag, Alexander, använda ett par rader till att berätta lite om vad som händer för tillfället.

På vardagarna jobbar vi. Ena veckan från tidiga 6 till 14 och andra veckan 14 till 22. Båda dessa tider för med sig gott och ont. På den tidiga veckan går vi runt som zombies halva dagarna. Men det ger oss även tid att få njuta av lite ledig tid på eftermiddagarna. Medan vi sover bort ganska mycket tid på de sena veckorna så är vi lite mer utvilade också.

Vår fritid har vi fyllt med ganska mycket träning. John har tagit upp hockey här i Norge. Han spelar i ett lag i Moss, en stad ett par mil från där vi bor. Laget är nystartat och ganska dåligt men John har haft det kul ändå. Jag själv har sprungit ganska mycket. Utsikten från gatorna som ringlar ner mot vattnet är fantastisk och inspirerar till många mil. Så vi hoppas båda komma hem i ganska god form.

Annars pysslar vi lite med huset, lagar mat och fixar och donar. Vi har samlat på oss en hel del vuxenpoäng med lägenhet och bil och nu får vi skörda frukten. Men vi trivs i vårt egna hem, som oftast faktiskt är rätt väl städat.

Helgerna brukar vi lyckas fylla med diverse upptåg. Det har blivit lite fester, lite Sverige besök och lite smått och gott. Vi har lärt känna en bunt sköna människor här i Norge. Både inhemska och invandrade. Det kommer bli svårt att lämna dem här, för de har alla gjort ett avtryck i våra liv. 

Så just nu kämpar vi på med jobbet. Försöker njuta av att vara på en vacker plats, i ett trevligt land med trevliga människor.

För snart är detta äventyr nog över. Men inte hänger vi läpp för det, snart väntar nya äventyr. Nya upptåg. En värd att upptäcka.

Världen här kommer vi. John och Alex.

Var beredd!

Kvällsliga hälsningar från en liten by på den Norska landsbygden

Alexander

ps. slänger in en bild från helgen. Vann säger de på norska, vatten säger vi i Sverige.


  

Veckans Nyhet! - Fan va snygg du är! jag är typ kär i dig....

Enligt DN (länk) så har nu Google bestämt sig för att rädda världen ifrån pinsamheter. Gmail, som är Googles mejltjänst har kommit på den fyndiga ideen av att försöka sätta ett alkolås på användarnas brevlåda.

Den räddande funktionen kommer vara ett par logiska uträkningar som användaren måste göra precis innan de skickar iväg mejlet. Dessa uträkningar ska enligt Google vara enkla att räkna ut för en nykter person, men näst intill omöjligt för en person som kommer hem lite dragen och småpilsk från krogen.

Så för alla där ute som vet med sig att de gärna skickar fel mejl vid fel tidpunkter har nu räddningen kommit.

Som liten bonus med veckans nyhet slänger vi med den klassiska sketchen ersättningsbussen från pyjamasgänget.
Dagens Bild - En kväll i Son
Tog bilden igår när solen gick ner i hamnen nere i Son. 

//Alexander

Dagens Norska - En refleksjon

I Norge heter smöret Brelett. I Sverige heter smöret Bregott.

Troligtvis är de norska smörtkonsumenterna lite sämre på att bre smör.

Muu hälsningar från världens största kylskåp någonstans i Norge....

Jaha, vad ska vi göra nu då...?

För tillfället är vi överbemannade på jobbet. När vi jobbar det sena skiftet resulterar det nästan alltid i att allt jobb tar slut någon timma innan vi slutar. Så hur slösar man då på bästa sett bort en timma på ett lager stort som 20 fotbollsplaner?


#3 - Man kan gömma sig i en låda och ställa sig själv på en hylla och väntar tills någon kommer och paketerar lådan så tävlar man om vem som blir iväg skickad längst sträcka.

#2 - Slicka på kalla metallobjekt inne på frysen.

#1 - Plasta fast sin rumskamrat i en truck och köra runt på lagret och låta som indianer.


Dangler


För alla er som inte har ett stort lager och en rumskompis att övermanna kan ju ägna sig åt något annat... spännande:


Spännings moment # 7 - Göm dig själv i ett paket och posta dig till ett okänt land i Afrika med för lite porto

Svårighetsgrad: 8                  Spänningsbarrometer: 8½


Spännings moment # 8 - Smörj in allt toalettpapper i huset med tigerbalsam

Svårighetsgrad: 2                  Spänningsbarrometer: 7


Spännings moment # 9 - Ät något som du är väldigt allergisk emot
Svårighetsgrad: 2                  Spänningsbarrometer: 3


Veckans Nyhet - La da da, da da da da....(vissling)

Hämtar vi från DN (http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=148&a=832144) som  skriver om den saudiska schejken MUHAMMAD al-Munajid. Tidigare Diplomat i USA och nuvarande pastor inom Islam gick Al-Munajid tidigare i veckan ut med en dödsdom. Hurvida Al-Munajid tänker investera någon tid i att hitta den dömde återstår att se då det visar sig vara en mycket svårfångad person, nämligen Musse Pigg.

Enligt den Saudiske schejken är möss "Satans utsända" och därtill hör då allas vår Musse Pigg. Därför har nu schejken sänt ut en fatwa, som är ett juridisk utlåtande inom den muslimska tron. För troende muslimer ska fatwan ses som en vägledare i hur man ska leva livet. (se http://sv.wikipedia.org/wiki/Fatwa)

Här i Norge sitter vi dagarna i ända framför Disney Channel och väntar med spänning på om Musse en dag ska bli bortrövad. Hoppas bara det inte händer när vi är på jobbet....

Vi avslutar med en video som även den handlar om oromantiska möten. 

Piggelin, 6 Norska Kroner

Dagen tillbringades i kanske världens största frysbox (utan radio). Det var kallt men stämningen tämligen god.

Dagens Robert - Mr. Dangler fastnar med bakdelen av sina byxor i en truck varpå Alex (Norsk person, red. anm.)en arbetskamrat fäller kommentaren - Analblöder du eller?

Dagens Bild - Tar dig tillbaks...

Super Bad

         Svampbob     -     Jan-Banan     -     Mc Flurry Smarties

Dagens Norska Lektion #6.2

Som en bonus till föregående Dagens Norska tänkte vi idag presentera en lista med klassiska fraser att inte använda då du är i norge....

1. Borta bra, Hemma bäst
2. Har du träffat min hemmafru?
3. Ska vi dricka bärs?
4. Det är hemmafest hos mig, vill du komma över?
5. Jag bor tillsammans med en svensk kompis. Men han är hemma just nu.

Hoppas det gav er lite mer kött på bena inför framtida norska äventyr.

//El Corona y El Maco

Dagens Bild - Tar dig tillbaks...

maxikano

                       El Corona!          -           El Maco!

RSS 2.0