Dagens Norska - Lektion # 6

Eftersom vi varit slöa med norska lektioner under en tid kände vi att det inte var mer än rätt att publicera två stycken i rad. Det ger mig också lite extra tid att kompostera en sång till Andreas. Vi tänkte som vanligt fokusera på missförstånd och hur olika betydelse samma ord kan ha på våra två närbesläktade språk.


På jobbet idag ägde en väldigt roliga konversation rum mellan Alexander och en norrman. I utbytet av ord som ägde rum kommer följande stycke:


      -         Hva skal du gøra i helga?

      -         Jag och min rumskompis tänkte ha en hemma fest kanske. 
                Durå? Skaru hitta på nått kul i helgen?

      -         Nei, jeg skal bare ha de roligt...


För ett otränat svenskt öra kanske denna konversation verkar helt vanligt, bortsett från det helt ologiska svaret på Alexanders fråga. Men roligt betyder på norska att man tar det lugnt, eller att man tar det med ro. Det som kanske gör det här som roligast är att hemma på norska betyder mongo eller mongolid. Alex sa alltså att vi skulle ha en mongo-fest i helgen. Då kom vi på hur roligt norrmännen måste ha åt vårt ord hemma, tillexempel hemmafru, borta bra hemma bäst osv. Tur att han inte sa att vi skulle dricka bärs eller så, då hade ju norrmannen trott vi var sjuka i huvudet. (bärs = bajs, se tidigare norska lektioner)


Det var allt för nu, hoppas ni har det lika skönt som oss här i Son. Imorgon blire fekke! Woho vi ska festa sönder HELA NORGE, PARTY PARTY!! GAHHHH
Hoppas inte grannarna klagar - P.O


Dagens Norska - Lektion # 5 - Sex och relationer

Tyvärr alla ni som började läsa detta för att ni hoppades på en snabb kurs i Kama Sutra. Om du reser till Norge så är det inte helt otroligt att du någon gång under ditt besök bestämmer dig för att skaffa bekantskap med det motsatta könet. I denna episod av Dagens Norska ska vi diskutera olika missförstånd som kan ske i självaste sängkammaren. Om du tillexempel rundat "First Base" och sattsar på en borta match bör du ha kunskap i följande. Norrmännen har nämligen en hel uppsjö av sexställningar som har annat namn på svenska eller bara är helt okända för oss svenskar. Så vi tänkte därför göra vårt bästa för att du ska vara så förberedd som möjligt när du är på besök i Norge. Här följer därför en lista på Norska ställningar med svensk översättning:


#1 - Misjonærstillingen - Ganska förstårligt, på svenska missionären.

#2 - 85:an - Den norska motsvarigheten på den svenska 69:an

#3 - På hundevis - På svenska bakifrån eller doggystyle


Här kommer också en lista med typiskt norska ställningar med förklaring:


#4
- Flygandetranen - Hon ligger ner på rygg med ena högerbenet till vänster om höften och vänster ben ovanför det andra benet. Han sitter vid sidan med sitt högra ben till vänster om hennes bröstkorg men under hennes högra lår och sitt högra ben runt om höften i mot sols riktning så att han kan använda händerna fritt.

#5 - Ett paket med Nesquick - Det är precis som det låter

#6 - Skala mandarinen - Precis som när man skedar någon, fast upp-och-ner om du tänker dig...


Tänk så mycket det finns att lära sig! Skäms inte för din sexuallitet när du kommer till Norge, utforska den och bekanta dig med Norges alla härliga jenter och gutter. Men använd kondom, it's better to be safe than sorry!


Detta inlägg dedikeras till Fanny "The love guru" - "Du är för mig som en cheesburgare för den fulle, <3"


Dagens Bild - Mr. FlashTog bilden i helgen när jag och en nyfunnen vän från jobbet, Joel, satt och jazzade utanför ishallen i Moss. John skulle spela match, vilken slutade med övertygande seger 11-4!

//Alexander

ps. Johnny-Boys alla kärlekfulla inlägg kommer imorgon. Den som väntar på något gott....

Blogg maraton med John!

Woho! Jag är ensam hemma idag igen och ensamheten gör mig galen. Jag är helt loco! Därför ska jag göra det mest sjuka, det mest galnaste och banbrytande i blogg historien. Från och med nu börjar "The John Elf Blogg-Article Dedicate Marathon" också känt som TJEBAB. Jag vet att den sista bokstaven egentligen är helt ologiskt placerad i den här förkortningen men nu liknar den ordet Kebab vilket är mycket roligare, plus att jag är galen idag så jag kan göra vad jag vill.


Reglerna är simpla. För varje person som skriver en kommentar på detta inlägg idag (24.09.08) kommer att få ett helt nytt inlägg publicerat och dedikerat i sin ära. Kommentaren måste innehålla massa kärlek och medlidande för att jag är sjuk. Dessutom slänger jag in en extra bonus, hur sjukt är inte det!? För varje person som ringer mig på mitt norska nummer (+47) 41 38 59 98 eller till mitt Skype konto (john.elf) och pratar med mig i minst 10minuter någon gång mellan klockan 05.00 och 14.00 kommer jag att skriva en låt till och publicera här på bloggen.


Så här kommer jag att hålla på, hela dagen, hur många inlägg som hälst!*

*Max 8st inlägg...

Jag är sjuk :(

Hej, John här. Jag är ensam hemma idag, Alex är på jobbet. Jag har haft feber sen jag vaknade. För tillfället ligger jag i soffan och tittar på tv och surfar med pösiga mysisbyxor, duntäcke och massa kuddar. Efter att ha bytt ut frukosten mot lite gura är jag sjukt hungrig men min huvudverk gör att jag helst inte rör på mig. Sällskapssjuk som jag är har jag sjukt tråkigt. Jag skulle verkligen kunna behöva lite... spänning


Spännings moment # 4 - Ät något som du hittar på marken

Svårighetsgrad: 2                  Spänningsbarrometer: 7


Spännings moment # 5 - Kör bil med tänderna

Svårighetsgrad: 6                  Spänningsbarrometer: 7

// Extra spänning: kör Off-road eller över farthinder.


Spännings moment # 6 - Göm dig i kylskåpet och vänta tills någon öppnar och hittar dig

Svårighetsgrad: 9                  Spänningsbarometer: 1

// Det är nog mest spännande för den som öppnar men jag ska pröva den på Alex idagÅhh va spännande. Och för alla er som sitter där vi datorn men inte kan få in Lugna Favoriter på radion så ska jag också leverera lite kärleks musik denna soliga höstdag då träden brinner med starkare färger än självaste solen.

Mmm, det är kärlek det. Det var allt för nu. Ta hand om er där ute och se upp för sjukdomar!!!
Pussar och Kramar

Filmbetyg - Torsk på Talling


John kände sig hängig ikväll så vi slappade i soffan och kollade en klassisk svensk komedi - Torsk på Tallin.

Filmen handlar om ett gäng svenska ungkarlar som åker till Estland för att finna en fru. Det är en tragikomisk historia med enastående rollprestationer från Sveriges humorelit.

Har du en kväll över, eller behöver du tips på hur man hittar en livspartner så se denna enastående SVT produktion

Filmen får 4 av 5 Stian
Veckans Nyhet!

En ny svamp har ploppat upp på bloggen. I veckans nyhet kommer Mr. Dangler att skriva något intressant eller totalt meningslöst som framkommit under veckan. 

Denna veckas nyhet är hämtad från New York Times (Länk till Artikel)  som tillkännager att Seth MacFarlane, skapare och tecknare av den super speciella (och roliga) serien Family Guy har tecknat ett banbrytande reklam kontrakt med Google.

Enligt Times så ska MacFarlane rita korta tecknade klipp som både skall bli en del av Googles reklam. Vissa klipp kommer ha reklam inflikad i sig såsom vanliga tv-program. Men Google har även planer på att låta MacFarlane rita reklam för kunder, som sedan kan användas som reklamfilmer.

Vi inväntar med spänning på dessa klipp och tills dess tittar vi på detta hysterisk roliga klipp från Family Guy.
kuriosa: Enligt CNN så ska Seth MacFarlane ha sålt rättigheterna till serien Family Guy till den amerikanska tv-kanalen Fox för 100 miljoner dollar. Vilket är sjukt mycket pengar för alla i hela världen, förutom norrmän. 
Filmbetyg - The HappeningEn sexig film med Mak Wahlberg som handlar om en dag då jorden attackeras av ett dödligt virus. Mycket sevärd film som griper tag i en och fängslar med osedvanligt rafflande drama.

Filmen får 4 av 5 bananer!

Nya film tips - Happy Gilmore

Adam Sandler

Dansk tv bjöd ikväll på den gamla klassikern Happy Gilmore med Adam Sandler i huvudrollen som en galen hockeyspelare som försöker lyckas i golf. Faktiskt sjukt rolig, en av Mr. Sandlers bättre filmer, om man frågar mig. Kanske eftersom han golfar precis som mig :D

  

Så här kör jag golf, riktig hockeysving, lite som Happy Gilmore :) sjukt effektivt

 

Filmen får 4 av 5 robert

 

4 av 5 robert


BONUS VIDEO!!! ∞


Slänger in en bonus video med förra inlägget. En skön låt från ett just nu hypat New York-band - The Virgins - som rullar lite lagom ofta hemma på Sonsveien.Coca-Cola €

I helgen var vi bara lagom vilsna i Stockholm. Vilket medförde en del äventyr! Ett av mina egna äventyr fick mig att börja fundera över framtiden. Om nutiden och om vad som ligger utefter stigen man vandrar på. Men för att ni ska hänga med på mina tankar följer här en kort synopsis;

 

Det var kväll. Men till skillnad från den landsbygd tåget hade fört oss från var det ljust och högljutt, även då klockan slagit tolv. Människor sprang fram och tillbaka. Taxibilar rullade in och ut från trottoarkanterna. Det var lite kyligt i kvällsluften. Jag hade tagit skor med tunna sulor. Nu förde jag en evig kamp med stenplattorna på marken för att hålla värmen.

 

 Men en värme spred sig ändå inifrån. Trevligt sällskap omgärdade mig. Jag och min vän mr. M stod och skrattade med nyfunna vänner.

 

Här förkortas historien och ca 23 och 2/3 steg i handlingen tas bort. Jag blir lämnad ensam. Ensam i Stockholmsnatten. Ensam som en hungrig varg, jagandes efter sällskap. Ylande.

 

Desperat - eller bara väldigt social - gick jag igenom en hel tunnelbanevagn med den extremt simpla frågan "fest ikväll?" Mitt hopp hade nästan slagit i botten då det närmaste jag kommit till en riktig fest var 5 stycken utländska män klädda i turban som frågade "what do you mean?" på en mycket indisk influerad engelska. Men vid sista sätena dök hon upp. En italienska som pluggade på KTH. Olivolja, Fullkornspasta och Vetemjöl. Man vet vad man får när man hittar en skatt från Italien.

 

På väg ut i Stureplansnatten lyckades vi samla på oss ett gäng spanjorer, två franska snubbar och en italiens kille. Vår konstellation liknade mest en utspridd samling samlarbilder från fotbolls VM-94. Nu styrde vi vår väg mot Ambassadeur. Klick klack ljuden från mitt italienska tunnelbaneraggs klackar blandades med en ström av spanska fraser. Mitt spanska ordförråd innehållande mantequilla (smör), trabajo (arbeta) och jamon (skinka) var till föga hjälp för att hänga med i konversationerna.

 

Vi gled in på klubben. Sweet med party tänkte jag. Tills jag snabbt kunde räkna ut att jag halverade medelåldern på stället. Inget att hänga läpp över tänkte jag. Tills jag insåg att ålder är ingen tillgång när man lever livet som en rockstar.

 

Tjejernas bäst före datum hade kommit och gått. Killarnas bäst föredatum hade aldrig ens kommit men det hade däremot pengar gjort. Ingen av dessa killar eller tjejer hade tagit en danskurs de senaste 10 åren. Och man undrade bestämt om mottot varannan vatten faktiskt blev uppfunnet av Festmetoden?

 

Så efter en helkväll, halv natt och 6 nya utländska vänner. Så var det permanenta, etsade minnet ändå inte det om party och glädje. Utan det om vad som väntar i morgon.

 

Lite mindre fräsch. Lite osmidigare. Och ganska mycket mindre party.

 

Men den dagen kommer inte imorgon. Eller i övermorgon. Så tills dess fortsätter vi leva livet som en Rockstar. Lite mindre pengar. Desto mera Party.

 

Jag slänger med en video och en vatten. Hade (norska. Ha det bra)!

 

hælsningar Tunnelbane-Alex

 


Baralagom reflekterar över omvärlden

Get Smart filmen

Get Smart - Den nya komedin med snubben från "The 40 Year Old Virgin" i huvudrollen, denna gång som en hemlig agent. Faktiskt en rolig film, sjyst komedi med bra humor och han kinesen från "Heroes" och "Scrubs". Till er alla som står i videobutiken och ska hyra en ny film och är sugen på komedi, hyr denna.

 

Betyg: 

4 av 5 truckar

 


Daimstrut eller Pansarpung? - En berättelse av John Elf

I den lilla Norska byn Son bor, sedan en och en halv månad tillbaka, de två unga svenskarna John och Alexander. På dagarna jobbar de flitigt för ett företag som heter ASKO som plockare på deras lager. En dag när de klev in på jobbet hördes hur deras norska chef kallade till möte. Även om inte just John och Alex förstod vad som sagts så följde de med gruppen och samlades runt sin chef. Där tillkänna gav chefen att ett problem hade uppstått.


       -        "Två av plockarna inne på frysavdelningen har blivit sjuka" började han. "De behöver därför två ersättare. Jag undrar därför om det finns några frivilliga i gruppen. Kom ihåg innan ni räcker upp handen att det är mellan 25 och 30 minus grader inne på frys. Det är så vidrigt kallt att slemmet på ögonen fryser till is om man inte blinkar var tredje sekund."


Alex och John tittade med förvåning på varandra.


      -         "Vad sa han?" Undrade John

      -         "Is..." Sa Alexander som svar. "Det är det norska ordet för glass om jag inte minns fel"

      -         "Åh glass, fan va najs" Sa John och slängde upp handen i luften.


Alexander tittade på John och reflekterade för en sekund över varför ingen av de andra i gruppen räckte upp handen, men gjorde till sist samma sak han med. Och bara Alex förstod vad som var på väg att ske när de togs ifrån gruppen och in i en annan del av lagret för att pröva ut mössor, underställ, handskar, overaller och raggsocker. Allt John tänkte på var om han skulle ta en Daimstrut eller om han skulle välja en Päronsplitt.


Två snubbar i Frystöy

Blogg-fri vardag kan vara så tråkigt att läsarna riskerar att söka spänning på annat håll...

Baralagomvilse varnar känsliga läsare för outgrundliga grammatiska misstag och skrämmande dåliga svenska kunskaper i följande inlägg.


Hej, John här

Många läsare har hört av sig till oss på Baralagomvilse och säger hur mycket det gillar vår blogg. De säger att de gärna skulle vilja läsa den hela tiden, och så fort de inte har tillgång till en dator eller Internet så känns livet genast mycket tråkigare. Eftersom vi bryr oss om våra läsare har vi valt att hjälpa till med att lösa detta problem. Vi ska hela enkelt tipsa om hur du kan få mer spänning i vardagen då du inte har tillgång till en dator eller Internet. Vi kommer att gradera varje tips med en spänningsbarrometer och en svårighetsgrad. Tråkiga personer bör inte försöka sig på tips som har graderats över 5 på spänningsbarrometern då det kan leda till alvarliga hjärtklappningar och andra symtom liknande en överdos. Dagens tre spännings tips är:


Spännings moment # 1 - Byt inte underkläder på en månad

Svårighetsgrad: 6                  Spänningsbarrometer: 7

// En personlig favorit faktiskt...


Spännings moment # 2 - Nys folk rakt i ansiktet när de pratar med dig

Svårighetsgrad: 2                  Spänningsbarrometer: 6

// Ger som mest spänning första gången, många reagerar tyvärr liknande på momentet


Spännings moment # 3 - Be någon annan vrida på värmen innan du går in i duschen

Svårighetsgrad: 1                  Spänningsbarrometer: 8

// Ett av de mest spännande momenten, kan bli skit kallt, kan bli as varmt... vem vet?


Det var allt för ikväll, imorgon kommer förmodligen lite norska lektioner och självklart Dr. John.
Missa inte det eller att äta, då kan det bli jobbigt.

Hälsningar John "Awesome dude" elf

                                                                  Spänning

Dagens Bild - Varmare Dagar


Dagens Bild kommer från en dag då John och jag spelade kubb nere i parken i Son. Dagarna var varmare, vädret lite bättre. Nu är det mulet och lite kallare. Men humöret är fortfarande på topp.

GE får vänta ännu ett tag på en bild på Mr. Dangler ser det ut som. 

//Alexander

Dagens Bild - Johnny-BoyPå begäran av en krävande läsare av bloggen som under helgen uttryckte sin specifika önskan om mer bilder kommer här en dagens bild; Johnny-Boy på en BMX.

Trevlig kväll

//Alexander

Norge bjuder upp till æventyr

Knappt hade man hunnit sakna Norge innan den gjorde sig påmind med buller och brak. Nyss hemkomna till Sonveien station med tåget från Sverige. På parkeringen stod han; Robert, bilen Grå. Som ett berg i stormen har han stått vid vår sida, orubblig. Genom regn och rusk har han tagit oss med på äventyr.

Det var han som förra helgen, med småskutt och ett evigt brummande tog med oss på fest. Men idag var festhumöret som bortblåst. För likt morgontrötta svenska pojkar kände även han av måndagsångesten.

Där stod han. Skrumpen. Som en gammal man som slitit många år. Hans karakteristiska hållning, hans drag, hans nyanser. Alla påminde om glansdagar då han hade farit fram genom världen. Men nu var de dagarna förbi och kvar fanns bara minnen.

 
Även gamla rävar jagar. Även Robert spinner sin motor.

Men idag var inte vår måndag. Roberts högra bakdäck hade dragit en stor suck och andats ut över helgen. Tyvärr hade det glömt att andas in igen. Men med ett snäckskals hjälp kunde vi ge lite konstgjord andning.
                                                                                                                                                                                 Andas in då va fan!
På kvällen stannade vi till på snäckan ingen och köpte tätningsspray för däcket. Det är inte en permanent lösning. Men det kan man knappast beskylla Robert för heller. Så de ska nog gå ihop som handen och handsken. 

För att få däcklagningen att fungera var vi tvungna att göra en kort roadtrip. Vilken bjöd på en härlig utsikt över fjorden och de närliggande städerna som med sina elektriska ljus bredde ut sig i det mörka landskapet likt stjärnor på en klar natthimmel.

Nu sitter vi här. I ett iskallt hus, som snart ska vara varmt då vi har pumpat upp allt vi har i värmeväg till max.

Vi får se vad morgondagen bjuder på för nya äventyr. God natt hälsar vi härifrån Son, en pittoresk by i ett kallt Norge.

Bonne nuit, Alexander
Chillar loss, förstås

Nu är vi som sagt hemma i Sverige. Här är allt som alltid, precis som när vi lämnade det. Känns skönt att komma hit och tänka på annat och på gamla tankar. Igår var jag på bröllop. Det var nytt för mig, sist jag var på bröllop var jag typ 5år eller så, så minns inget. Bröllopet var fint och mottagningen var bra. Kände inte så många men de var trevligt att möta de få som jag kände igen. När brudparet flytt på smekmånad och alla gäster dragit sig hem stack jag och några av de andra ut på krogen med lite stulen skumpa. Vi slog oss ner på ett ganska litet ställe där vi satt hela kvällen tills vi drog hem. Jag var aldrig så långt in i dimman men precis lagom för att ha riktigt trevligt trots att inget speciellt hände.  


Under kvällen fick jag ett samtal från några gamla polare som var på väg ut till Blidö för att ha kräftskiva. Det slutade inte med att jag hakade på dem även om det var lockande. Istället ska jag ha lite chillkväll hos mig ikväll och förhoppningsvis dyker de flesta upp då så jag får chansen att träffa dem nu när jag ändå är hemma. Kanske kan jag lyckas få lite bilder av kvällen och få upp dem här sen.

Vi hörs igen på måndag, då är vi hemma i Norge igen.
Puss och Kram - John


Nu slaknar den igen, fan också...

Baralagomvilse tar en paus och drar till Sverige över helgen. Men deppa inte ihop för det, vi kommer tillbaks på måndag igen, och vem vet, vi kanske till och med publicerar något under helgen.

För tillfället sitter vi i alla fall och små stressar oss igenom en frulle och kommer på saker vi inte hunnit göra som borde vart gjorda innan helgen.
Nu när vi är borta kan ju ni i alla fall bränna hjärnceller och försöka komma upp med lite frågor till frågelådan.

Stay tuned for great comedy

Baralagomvilse varnar känsliga läsare för grova grammatiska misstag i följande inlägg.

Hej hej, det är John som skriver. Jag tänkte bara spola tillbaks bandet några dagar för att uppdatera er om hur det har gått här i Son. För typ 10 dagar sedan (den första september) fyllde jag 19 år. Alex väckte mig med tårta och presenter. Vår kompis Stian från jobbat kom också över för att äta tårta innan vi tillsammans begav oss till jobbet. När jag kom hem fick jag en present till, är han inte för gullig? Senare samma vecka kom familjen Elf på besök. Alla utom stora syster Louise var med men hon ska komma lite senare har hon lovat. De stannade över helgen och vi fick chansen att visa upp vårt hus, vår bil och vårt jobb. På lördag kvällen stack vi in till Moss för en kvälls kebab och med lite mat i magen fick Babben oss andra att tagga till till fest. Vi tog med oss Flash och stack till några bekanta i Halden som ligger drygt 45 minuter från Son. Väl där (i en lada) så drog festen igång. Trots att det var (i en lada) var det en bra fest, alla dansade och var glada och norrmän är ju som alltid lika trevliga. Ovanligt pigg (med tanke på omständigheterna) drog jag till min första hockeyträning med Kråkorna dagen efter. Laget var inte alls vad jag hade förväntat mig men precis vad jag hade hoppats på. En skara sköna snubbar i alla olika åldrar som inte var allt för seriösa. Undertiden jag kört hockey har Alex varit ute och löpt runt om i Son. I övrigt har inte så mycket hänt, vi jobbar på och lever så snålt vi kan för att spara ihop pengar till en trädgårds giraff i naturligstorlek. Från och med nu har vi bestämt oss för att väcka liv i bloggen och skaka skiten ur hela världen.

Allt som är viktigt just nu


Det är onsdag igen och ni vet alla vad det betyder... Dr. John!!!

Hej hej kära läsare. Som sagt det är onsdag igen och jag är på plats för att besvara era frågor och dela med mig av min kunskap och visdomhet... Idag har jag tänkt att ge svar på en något mer generell fråga, något som alla undrar över. Läsarfrågan kommer idag åter igen från Moss, den lilla norska staden som är mest känt för kraftig inavel. Författaren till brevet heter Andreas Syvertsen och han skriver så här:


(OBS! Brevet är översatt från halvtaskig norska till helt okej svenska)


"Hej Dr. John!

Du rockar fett tycker jag. Jag har tänkt på en sak som jag undrat väldigt länge över, nämligen varför bajs har just färgen brun. Jag har suttit och experimenterat massa hemma och kommit fram till att det inte spelar någon roll vad jag äter, mitt bajs blir alltid brunt ändå. Falukorv i ugnen blir brunt bajs, pannkakor med sylt blir brun bajs, en gräddtårta blir brunt bajs... eller ibland blir det grönt men mamma säger att det är för att jag inte tål mjölkprodukter. Men varför är det så här? Varför blir mitt bajs alltid brunt?

Tack på förhand Dr John, du är tjockt med cool!

P.S Det här brevet har jag skrivit alldeles själv."

                      Hälsningar Andreas Lund Syvertsen - 24 och ½ årSvar:

Tack Andreas för det fina brevet, vad duktigt du är som skrivit helt på egen hand. Angående din fråga så måste vi resa långt bakåt i tiden för att finna svar, enda tillbaks till stenåldern faktiskt. Det är nämligen så att människan i alla tider tycket att bajs är något äckligt och verkligen inget som man vill stoppa i munnen. I människans begynnelse så hade nästan alla människor olika färger på bajset, vissa hade blått andra hade grönt osv. Men det fanns vissa nackdelar med att ha tillexempel grönt bajs. På den här tiden var nämligen människorna samlare och jägare och maten bestod ofta utav grönsaker och annat grönt från naturen. De människorna som hade grönt bajs tyckte att grönsaker påminde om deras avföring och ville därför inte ha av den maten. Men det var ont om mat på den här tiden, så de som inte åt upp svalt ihjäl och dog. Lika så var de för dem med rött bajs, de ville inte äta kött, och de med blått bajs kunde inte dricka vatten. Det slutade med att bara de som hade brunt bajs kunde äta all mat och de var bara dem som överlevde. Det är alltså den så kallade evolutionen som gjort att vårt bajs har den färgen den har, därför spelar det ingen roll vad du äter, ditt bajs kommer förbli brunt. Hoppas det räckte som svar för dig. Fortsätt att experimentera där hemma och hälsa alla dina släktingar i Moss.

                                                                 // Dr. John


Dagens Bild


Tog bilden i Oslo när vi var där ett par helger sen. Ger trevliga minnen om vackert väder och varmare dagar!

//Alexander

Dagens Bild - En Blomma i Oslo


Idag anlände Johns familj efter en lång dag på jobbet. Vi åt allesammans mat nere på en italiensk restaurang nere i Son. Det var både gott och trevligt! Helgen är ännu inte planerad men det kommer skönt med lite vila.

Dagens bild kommer från Oslo, också den tagen för ett par helger sedan då vi var där på fototävling.

//Alexander

Dagens Bild - Operahuset i OsloFör att motbevisa GEs inlägg om denna sidas död kommer här en bild tagen för två helger sedan i Oslo. 

//Alexander Dangler

Dagens Robert og Dagens Norska Ord

Kristian min chef ber mig och min kollega och nyfunna vän på jobbet att gå och plocka lite skräp i en korridor. Min vän/kollega(/sexuella partner?) svarar. 

 - Okej, ska vi göra det i samlag?

Vilket osökt leder oss in på dagens norska ord - Samlag

Samlag [samm~laag] sub. En grupp människor som jobbar tillsammans alt. att jobba tillsammans med andra personer. (Sv. tillsammans/grupp, red. anm)

//Alexander

Finns gud? Varför finns vi? Kan halmbalar börja rulla av vinden?

Det regnade. Smattret från dropparna kunde höras mot den immiga bilrutan. Strålkastare från mötande bilar lyste upp de få dropparna som blev kvar efter vindrutetorkarnas ständiga svängande. Nu började det bli varmt. Bilen hade varit kall när vi satte oss i den. Men nu började värmen stiga igen. Ute var det mörk men motorns sakta brummande ljud trängde bort ensamheten som bredde ut sig över åkrarna utanför. 

Stirriga blickar från trötta ögon blickade ut genom fönstren. Mellan våra själar fanns obesvarade frågor. Ett olöst mysterium väntade därute, i vildmarken. Hemma väntade en säng men nu var det sekundärt.

Bilen saktade in och stannade. När motorn dog hördes bara ljudet från regnet. Strålkastarna från bilen lyste upp de närmaste metrarna. Inte mer. Vägen var lång och rak. Men det gick inte att se nu. Det var bara mörkt.

Bildörrarna öppnades. Tunga ben, tunga steg, men lätta själar sprang uppför backen. Det regnvåta gräset prasslade inte under fötterna. Med kraft mötte våra händer de stora halmbalarna. Som barn hade jag varit med och tagit in årets skörd. Nu fanns minnena av sol och hårt slit långt borta. Nu var det mörk och vått. Men det sträva höets känsla mot händerna fyllde upp hjärtat med en känsla av tillfredställelse.

Vårt äventyr var slut. Våra frågor fortfarande obesvarade. Men vi hade rört vid dem. Vi hade rört vid svaret. Smekt vid det. Tryckt mot det. Om vi ingenting visste nu fanns det inget att veta. I kväll var vi rika människor. Rika på svar. Rika på livet.

Två naturelevers liv kan kantas av frågor. Idag utgjordes den av den fundamentala frågarn; kan en vindby få en halmbal att börja rulla. Empirisk slutledning gav svartet nej. Men en regning kväll, mitt natten, på en åker i Norge är ingenting säkert.

God natt. 

Alexander Dangler


RSS 2.0