"You call it madness, but I call it love." -Don Byas

Träffade den bleka Britten idag igen i trapphuset. Vi småpratade lite om livet, Filippinerna och kärlek, varpå han fällde följande romantiska kommentar;

"Hon den nya är inte som den gamla. Hon blir inte sådär svartsjuk när man är med andra tjejer"

Vilken tur att han uppgraderade tänkte jag och såg fram emot att komma hem.

/Alexander

Att inte passa in

Idag stötte jag åter på den bleka Brittiske mannen som suttit och klunkat öl i serveringen på hotellet de senaste dagarna. Ett litet artigt småprat bröt ut varpå den oundvikliga frågeställningen dök up.

- Varför har du inga tjejer med dig när du kommer hem på kvällarna? Du är som en utrotningshotad art här i Filippinerna, en vit man utan filippinsk fru!

Dom kallar mig den vita tigern. Den utrotningshotade västerlänningen. Jag passar inte in. Kanske dags att åka hem snart...

/Alexander Dangler

Världen är en konstig plats - Sjukhusvistelser

Internationell skogskuggare med dålig koordinationsförmåga? Eller bara en upptäcksresande hypokondrier? Oavsett vad som får dig att uppsöka doktorn i utlandet så finns det länder värda att hålla dig frisk i.
Dagens lista är från World Health Organisation och rangordnar världens länders läkarvård.
Så nu undrar ni säkert. Bubblare? Flippar och floppar?
Listan är vad de flesta skulle förvänta sig med Europa i topp. USA kvalar in på en 37:e plats. Philippinerna som jag själv haft turen att provsmakat ligger stadigt på 60:e plats.
Militärdiktaturen Myanmar hamnar sist på listan. Så passa dig från att göra någon typ av streetracing eller kampsport om du skulle befinna dig där.
Mest överraskande är ändå Sydarfika som släpar sig in på 176 plats och således också tar sig in på den inte så smickrande listan över  världens 20 sämsta länder att bli sjuk i. Sydafrika som 2010 har i uppdrag att arrangera fotbolls-VM fanns även med på listan igår, då som det 25 mest populära landet i världen att åka till som turist.
Men faktum är att Kazakstan (64), Irak (103) och till och med Afganistan (173) är bättre länder att råka få akut tursit diarre, solsting eller bakfylla i, något som kanske är att tänka på inför framtida fotbollsresor.
Världen är en konstig plats!
/Alexander Dangler

Världen är en konstig plats

Jag älskar listor. Man skulle kunna kalla mig en listoman. Lite sådär småfluktandes på listor mest hela tiden är jag.
Dagens lista är är från UNWTO, FNs Turism Organistation (se sid. 9), och listar världens länder i ordning efter hur många turister de tar emot per år.
Överraskad blev jag när jag tittade på denna långa vackra ordnade textmassa. Lite över att Frankrike toppar. Lite över att Sverige finns med på top-50. Men mest överraskad av att Ukraina är världens 9:e populäraste land!
Faktum är att Ukraina tar emot mer turister än Australien, Brasilien, Indonesien och Indien gör; Tillsammans!
23 Miljoner turister kan inte ha fel. Det är Ukraina som är the new Hawaii.
En väg i västra Ukraina. Nya mekkat för charter-bolagen.

/Alexander Dangler

Om man kan äta myror, så varför inte?

På en promenad på kvälskvisten stötte jag på vakten som vanligtvis står utanför huset där jag sover om natten. Vi morsade på  varandra och småpratade när vi gick nerför gatan. Samtalet ledde som så ofta när man pratar med asiater ganska snabbt till ämnet flickvänner och mer specifikt min brist av en.

Ganska frammåt och påträngande, men ändå med en hjälpsam avsikt förmodar jag, föreslog vakten att jag skulle gå och "köpa" en flickvän på klubben vi precis paserat. Jag tackade för att han ville hjälpa men sa att jag nog inte gillade iden med att köpa flickvänner. Han protesterade ivrigt och försökte grundligt förklara att dessa flickor inte var proffisionella utan endast jobbade extra där. De var bara studerande i min ålder som tjänade lite vid sidan av och att jag säkerligen skulle gilla dem.

Jag vände mig mot honom och han log.

Du verkar veta mycket om dessa flickor? Vad säger frugan när du går dit?

Han höjde handen framför munnen. Formade ett litet osynligt blixtlås. Så drog han igen. Log ännu bredare och svarade.

- Schhh.... I don't tell her about it....

/Alexander Dangler

Regeringskunskap A - IG

Dn skrev idag att skolminister Jan Björklund och regeringen har för avsikt att stävja den glädjebetygsvåg som rådit de senaste åren.

Jag tar sällan upp politik här på bloggen, mest för att inte hamna i ett träsk av bloggare som tror de vet för mycket men mest kan för lite. Så med risk för att stå i knähögt vatten efter det här tänkte jag ändå ge en kommentar.

Regeringens plan går ut på att jämföra det resultat som elever presterar på det nationela proven med det avgångsbetyg som skolan ger eleven. Om ett resultat där skolan ger för högt betyg till en elev upptäcks så kommer reprimander mot skolan att tas.

Björklund sa att anmärkningar i första hand kommer att användas, men att avstänging av skolor kan ske om dessa inte upphör med den felaktiga betygssättningen.

Ett stort steg mot rättvisa betyg kan tyckas!

Är det bara jag som tycker att det är patetiskt att man inte korrigerar ett individuelt betyg om man nu klargjort att detta är felaktigt? Är Sverige som samhälle så rädd att vi inte ens kan korrigera de missförhållanden som onekligen uppstår på grund av ett fundamentalt systemfel?

Självklart ligger debatten om det här för nära mig för att objekivt ge min ståndpunkt. En Montesquieuisk maktuppdelning med granskande och exekutiva instutioner har alltid varit att föredra i en demokrati. Frågan är bara om det är att föredra när alla får MVG?

/Alexander DanglerWhat the f**k is happenin to the world!?

Det finns stunder i ens liv då man inser att den värld man växt upp i är förändrad. Då världen som den en gång var inte längre är, utan för alltid kommer vara, en annan.

Klockan är 2 mitt i natten och jag ringer till McDonalds. Jag är hungrig och tanken på att denna instutition gör hemleveranser 24/7 är bara det revolutionerande. Min mage kurrar när den trevliga tjejen svarar.

- Good morning! Welcome to McDilivery. How can I help you?

- Hi. I would like a BigMac please.

- Yes. Would you also like to try our Spagetti?

Spagetti på McDonalds. Va fan har hänt med världen egentligen?

/Alexander DanglerRSS 2.0