Fel man på rätt plats

Inkastade i ett underland blev jag och min vapendragare igår. Oanpassade till omgivningen. I ett försök att verka mindre social missanpassade konverserade vi oss igenom atmosfären. För att göra det redan påtagliga mer uppenbart frågar vi killen bredvid oss vad han lyssnar på för musik.

Kille bredvid: Vet du vilka Blink 182 är?

/Alexander Dangler

Den brutala ärligheten från 1970-talets vispop

Det är sent men när du frågar mig
Om jag har en tidtabell
Svarar jag jag tycker det är synd att du måste hem ikväll
Men när du frågar mig vad sanning är
Om jag sagt dig sanningen
Så vet jag inte för den ändrar sig och ändrar sig igen

från "Kom i min fantasi" författad av Kenneth Gärdestad


Dagens Bild - Mås

En bild tagen från Ellis Island i NY där även en ganska medioker lunch intogs med min vän Robin. Utsikten kan man dock inte klaga på....

/Alex


Härlig video - Bruce

En härlig video som min kusin tipsade om när vi satt och snackade om Lykke Li videon som jag sist postade. Bruce Springsteen på en gata i Köpenhamn. "Nu var det ju i och för sig en Dansk vi pratar om" - som David Batra hade sagt -  men videon är en riktig pärla.

/Alex


Härlig video

En video med Lykke Li som sjunger och spelar sin egen låt Little Bit på Södermalm i Stockholm. Själv har jag någon slags pervers fascination med videos där band spelar på gatan. Men denna video vinner min kärlek på grund av gubben i slutet. Känns som en typisk Stockholms-gubbe. Se hela videon. Njut av låten. Men framför allt njut av gubben.

/AlexDagens Bild - Flatiron

När huset byggdes var det världens högsta hus och den smala formen fick många att tro att huset skulle falla när det blåste hårt. Bilden, som är tagen från ett annat rekordhögt hus; Empire State Buildning, får det strykjärnsliknande huset att se ganska litet ut.

/Alexander


Hur man gör bort sig på jobbet

Chefen kommer ner och ber dig göra en logga till en statlig instution som arbetar med handel i det ulta konservativa England. Han sätter in 14000 pund på ditt konto och ger dig en klapp på ryggen.

Sen tar du en fika med Paul. En rökpaus med Eva. Shit, är klockan redan kvart i fem? Jag ska ju hinna med bussen också. Loggan. Javisst fan!
Du slänger ihop tre bokstäver i Word. Faxar iväg en beställning på 32000 specialtryckta pennor från en barnfabrik i Kina. Mejlar in en offert på en reklamskyllt brevid motorvägen. Sedan går du hem. Släcker lyset och dunkar dig på bröstet.

En bra dag på jobbet tänker du. Produktiv. Och ikväll blir det råbiff.

Du kommer du tillbaka på morgonen efter. Mejlkorgen är överfull med hatmejl. Någon har skrivit "perversjävlel" med röd tuschpenna på din datorskärm. Det måste vara Lisa. Hon är den enda som är dyslektiker tänker du.

Du får sparken.

Va fan hände? Visst skulle du inte knullat med chefens fru på julbordet. Och det var ju faktiskt du som spillde kaffe i kopiatormaskinen.

Men inget går att jämföra med vad du just gjort.

Du tar upp din Kinesiska bläckpenna som redan börjat läcka och snurrar den ett varv. Kanske borde du ändå inte beställt den där spraymålade reklamen på bussen ändå....
OGC - Det brittiska Finansdepartementet lät en reklambyrå ta fram denna logga. Man gick faktiskt så långt att man beställde pennor, musmattor och muggar med loggan. Sen vred man på pennorna och insåg att det kanske var en dålig kombo av bokstäver....


För dem som har svårt att se vad det skulle vara så är det en kvinna som håller i ett myntrör precis framför magen, alternativ en man som onanerar.

/Alexander Dangler

RSS 2.0