Dagens Bild - Robin

En bild på min käre vän Robin sittandes på en bänk i Central Park. För övrigt den plats där jag tänkt fria till min blivande fru; Ebba von Sydow.

Robin dissade dock min ide med en operasjungande Italienare som skeppare i en rodbåt, sakta guppande i sjön då solen färgar himlen rosa och månen tar sin plats på den stjärnfyllda himlen.

Får se vad Ebba säger....
Dagens Bild - NYC

Den nästan glömda inslaget "Dagens bild" är tillbaka med en rätt så hyfsad utsikt från 81:a våningen i Rockerfeller Center, New York.


New York City

How you doin? frågar jag mina svenska grannar innan jag går in i hissen. De tittar tillbaka fundersamt. Förbryllade. Deras miner är lite sådär som när svenska charterturister stöter på en kulturell skillnad i Mallorca och lite stelt, på ett sådär politiskt korrekt sätt, försöker anpassa sig.
- WE ARE DOING VERY GOOD. HOW ARE YOU DOING? nästan skriker de tillbaka till mig.

Jag är nyss hemkommen från New York. Pulsen sitter kvar i blodet. Den vill inte försvinna. Jag är missanpassad till den Svenska vardagen.

Mina grannar undrar vad som hänt. De skriker till mig; som om alla engelsktalande personer hade vax i öronen. Kanske tror de jag är brittisk?

Jag skrattar lite när jag kliver in i hissen. Så svarar jag med ett brett leende.

- Excellent!

/Alexander Dangler

Ny statistik

Lyssnade på nyheterna i Sveriges Radio P4 idag. Där meddelades att en ny undersökning bland gymnasieelever visar att var tjunde tjej har någon gång tvingat sig till sex.

En kommentar till undersökning; Var var dessa tjejer när jag gick på gymnasiet?

/Alexander

Om Facebook vore ett land...

Kan uppdatera de som är intresserade att DN idag uppgav att Facebook nu har ökat till 300 miljoner "invånare". Det har alltså bara sedan maj i år tillkommit över 50 miljoner användare till sajten uppger Mark Zuckerberg som är en av grundarna och världens yngsta miljardär i dollar enligt Forbes.com.

Mycket kuriosa för ett så kort inlägg. Typisk torsdags natt...

/Alex

Att göra en bra sak

World Childhood Foundation och Vattenfall har just nu en gemensam kampanj för att samla in pengar till utsatta barn runt om i världen. Med hjälp av oss, vi som skriver och läser bloggar, är tanken att pengar ska samlas in. För detta blogginlägg, skänker därför Vattenfall 20kr till någon som behöver hjälp.
Ett trevligt initiativ!
Läs mer om detta på: Uppdragbarn.se
/Alexander

I en annan del av byen

Som den inbitna vagabond jag är flydde jag Sverige över helgen och for till vårt grannland Norge. Jag vidgade mina vyer. Bytte perspektiv. Och blev rik på förståelse för den värld vi lever i.

Jag: Är inte Norge lite racistiskt ändå?
Norsk vän: Nej. Vi är bara lite skeptiska....

Ärligt. Gräset är nog ändå inte grönare på andra sidan ändå.

/Alexander Dangler

Dagens Lista: Om Facebook vore ett land....

Dagens Lista toppas av Kina men det är Facebook som stjäl uppmärksamheten. Listan rankar världens länder efter population och tar med det hypotetiska landet Facebook med sina 250 miljoner användare.

Om alla användare av Facebook brände sina pass och istället flyttade till en obebodd ö i Baltiska Viken skulle det nya landet Facebook kvala in som det 4:e mest bebodda landet i världen. Ett troligt scenario om någon skulle få för sig idén att starta gruppen "Vi FLYTTAR til en Ö i Baltiska Viken!!!??!!" på Facebook.

Lite småkul att se är att det är de Nordiska länderna som har blivit mest sålda på den intellektuellt stimulerande sidan där Island följt av Norge och Danmark tar de tre första platserna över procentuella användare av befolkningen.

En trolig anledning kan vara att dessa tre länder är så små att de knappt har några egna sidor på internet över huvudtaget. Ett empiriskt antagande bara.

/Alexander Dangler

Hemma!

Nu är jag hemma igen. Så nu finns det inte så mycket att skriva om. Jag har ju fått skivkontrakt med Universal. Dejtar Ebba Von Sydow och har grejat en lägenhet vid Mosebacke Torg. Så livet är tillbaka i vardagen skulle man kunna säga.
Drar till New York om två veckor för att mixa upp mitt liv lite.
Tack till alla som följt mina äventyr. Hoppas jag kan hitta nya att skriva om snart.
Hälsningar
Le Routard. The Backpacker. Alexander

RSS 2.0