Norge bjuder upp till æventyr

Knappt hade man hunnit sakna Norge innan den gjorde sig påmind med buller och brak. Nyss hemkomna till Sonveien station med tåget från Sverige. På parkeringen stod han; Robert, bilen Grå. Som ett berg i stormen har han stått vid vår sida, orubblig. Genom regn och rusk har han tagit oss med på äventyr.

Det var han som förra helgen, med småskutt och ett evigt brummande tog med oss på fest. Men idag var festhumöret som bortblåst. För likt morgontrötta svenska pojkar kände även han av måndagsångesten.

Där stod han. Skrumpen. Som en gammal man som slitit många år. Hans karakteristiska hållning, hans drag, hans nyanser. Alla påminde om glansdagar då han hade farit fram genom världen. Men nu var de dagarna förbi och kvar fanns bara minnen.

 
Även gamla rävar jagar. Även Robert spinner sin motor.

Men idag var inte vår måndag. Roberts högra bakdäck hade dragit en stor suck och andats ut över helgen. Tyvärr hade det glömt att andas in igen. Men med ett snäckskals hjälp kunde vi ge lite konstgjord andning.
                                                                                                                                                                                 Andas in då va fan!
På kvällen stannade vi till på snäckan ingen och köpte tätningsspray för däcket. Det är inte en permanent lösning. Men det kan man knappast beskylla Robert för heller. Så de ska nog gå ihop som handen och handsken. 

För att få däcklagningen att fungera var vi tvungna att göra en kort roadtrip. Vilken bjöd på en härlig utsikt över fjorden och de närliggande städerna som med sina elektriska ljus bredde ut sig i det mörka landskapet likt stjärnor på en klar natthimmel.

Nu sitter vi här. I ett iskallt hus, som snart ska vara varmt då vi har pumpat upp allt vi har i värmeväg till max.

Vi får se vad morgondagen bjuder på för nya äventyr. God natt hälsar vi härifrån Son, en pittoresk by i ett kallt Norge.

Bonne nuit, Alexander
Kommentarer
Postat av: GE

Glöm inte kolla oljan i Robert. Utan olja slutar (gamla rävar jaga) Robert spinna!

2008-09-16 @ 08:07:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0