Kväll i Son

Sitter i kalsonger och skriver. Mitt livs äventyr tog ett babysteg idag. Nästa år ska jag ta min kappsäck och dra ut i världen. Träffa nya människor och bara se.

Och så ska jag fota.

Jag läste en intervju för ett tag sedan med en av världens mest berömda frilandsfotografer, mitt minne sviker mig i vem det var. Han fick frågan vad foto var för honom. "Foto är permanenta lämningar av ett ögonblick som aldrig mer kommer igen. En total motsägelse i sig." svarade han.

Man lever i nuet. Man fotar historien för att kunna se den i framtiden. 

God natt och kram
Alexander Dangler

 Lunch på ASKO

Denna konversation utspelade sig i slutet av veckan under en lunch mellan två ganska trötta kompisar,forna vapendragare och numera agenter.

Annika: Har du fisit, Erik?
Erik: Nej, hur så?
Annika: Det är väl ändå inte så konstigt att jag frågar?

Alla i bordet kollar lite suspekt på Erik

Erik (mycket osäker stämma): Eh....jooo!

Kvällsliga hälsningar från Alex

Dagens ...Rikard?


Mr. PSL aka Rikard hade en dålig dag på jobbet. Bättre gick det för Jo9 som inte välte ett skit. Skrattar bäst som skrattar sist Rikard!

//Alex

Dagens Robert

Söt-Alex är i STHLM och testar att vara lite cosmopolitisk. Dagens Robert är därför hämtad från storstadens Apotek som har börjat sälja sexleksaker (julklappstips...)

Dagens Robert: Slogan för att sälja in de nya sexleksakerna på "vuxna" Apoteket:

"Är det där en Dildo i din ficka, eller är du bara glad att se mig?"

Veckans Nyhet - Men før i helvede, den ær ju tom!

Enligt en ny undersökning utförd av EU's arbetslivsinsitut är Danskarn de lyckligaste i Europa. Artikeln kunde läsas i dagens DN.

Man har tydligen också kunnat dra slutsatserna att personer som har pengar, familj, hälsa och kärlek är mer lyckliga än de utan. Väl spenderade skattemedel måste man ju ändå säga...

Här är listan över de lyckligaste i Europa, Frågan som ställdes var; Hur lycklig är du på en skala från 1 till 10? och den siffran som står är ett genomsnitt av de tillfrågades svar.

Danmark 8,3
Finland 8,3
Sverige 8,2
Norge 8,1
Irland 8,0
Luxemburg 8,0
Holland 8,0
Malta 7,9
Belgien 7,8
Frankrike 7,8
Storbritannien 7,8
Slovenien 7,7
Cypern 7,7
Spanien 7,6
Slovakien 7,5
Tjeckien 7,5
Tyskland 7,5
Estland 7,4
Grekland 7,3
Litauen 7,3
Italien 7,0
Kroatien 7,0
Rumänien 7,0
Ungern 7,0
Portugal 6,9
Lettland 6,8
Turkiet 6,6
Makedonien 6,3
Bulgarien 5,8
Källa: Eurofound


Vi här på Baralagomvilse ställer oss istället den lite mer djupdykande frågan; hur nöjd är du med att en grötig Dansk faktiskt är mer lycklig än dig själv?

Trevlig kväll önskar en 8.1 lycklig Alexander

Dagens Bild


Och då menar jag absolut INGET!!!

Tog bilden när jag besökte ön Tjörn förra helgen. Hittade både skylten, bordet och mannen som hälsade genom att blinka med ögonen i den lokala antikvitets affären.

//Alexander

Dagens Robert

Alex och John är på Kiwi, den lokala matbutiken.

John: Akta, den där tjejen går nästan in i dig!
Alex: Hey, don't shoot the messanger!
John: Det där var helt ologiskt!

Dagens Bild

Tagen för ett tag sedan nere i hamnen i Son. Men eftersom det mest är mörk just nu tänkte jag att den kanske ger lite minnen om när man kunde sitta ute och bara snacka när solen gick ner....Fredag och typ långtråkigt

Idag när jag åkte runt på trucken började tankarna vandra iväg. Vilket slutade med att jag summerade en lista med ord som vanligtvis associeras med sex men ändå egentligen typ inte har med sex att göra.

1. Handbojor
2. Webcam
3. Silikon
4. Uranus
5. Spruta
6. Sjuksköterska (credd. Johnny-boy)

Kvällshälsningar från ett litet hus på prärien (a.k.a en norsk by) 

Snygg-Alex

ps. Bonus video med världens mest osammanhängade band, Barenaked Ladies mina damer och herrar.


Silverbröllop nästa...

Dagens Robert - John och Alex sitter vid maten. Efter en kvarts total tystnad känner sig John manad att agera.

John: Så...hur går det med frugan?
Alex: Vet inte.

Åh, vilken härlig dag - John skriver

Fan idag har varit en så jävla skön dag. Jag har typ varit glad sen sekunden jag vaknade. Typiskt en sån dag då inget kan sänka en. Skrattade till och med när jag slog mig för att jag insåg hur korkad och fumlig jag måste ha sett ut. Det är såna här dagar som man känner att man kan unna sig ytligare en kopp varm choklad i fika rummet eller en extra lång toapaus.


Väl på dass begrundade jag livet ur ett annat perspektiv. Jag tror att man ofta glömmer bort att uppskatta saker, såna vanliga helt vardagliga saker, för att man blir så van vid att det alltid ska finns där och så. Jag tänker inte på typ rinnande vatten i handfatet. Utan typ hur skönt det är att få gå på toa när man är riktigt riktigt bajsnödig. Såna små sköna stunder under dagen. Därför har jag gjort en lista över saker som är sköna under dagen men som man ofta inte tänker på, lite som en kom-ihåg-lista. Så här kommer därför "Johns kom-ihåg-lista över saker som är sköna under dagen men som man ofta inte tänker på". (Försök att verkligen minnas och känna efter för varje punkt som du läser.)


  1. Att bajsa när man är riktigt bajsnödig.
  2. Att höra väckarklockan ring (för att man ska upp och göra något viktigt) men inse att man kan ligga kvar några minuter till.
  3. Att få äta godis när man är riktigt riktigt godis sugen.
  4. Att somna i tv soffan när man kommer hem från skolan eller jobbet och sova i tre timmar eller tills någon sparkar på en å säger att det är dags för mat.
  5. Att kissa när man är riktigt riktigt kissnödig.
  6. Sex
  7. Att få ställa sig upp och sträcka ut ryggen när man böjt sig eller suttit i en konstig position jätte länge.
  8. Äta glass en dag när det är jätte varmt.
  9. Att få sätta sig ner på en stol när man gått jätte länge och vila benen.
  10. Att få dricka en kall läsk eller annan god dricka när man är sjukt törstig.

Det var egentligen allt som jag kunde komma på just nu. Om någon kommer på något mer så skriv det som kommentar till det här inlägget. Självklart kommer också en bonus video i genre med dagens inlägg.


Jill Jonssons cover på Ted Gärdestads Vilken härlig dag


Lite smått, lite gott

Det har varit stiltje på bloggen. Dels var både Johnny-Boy och jag borta på var sitt håll i helgen men också för att vi inte haft energi till vårt annars så frenetiska bloggande. 

Helgen för mig bjöd på en trevlig bilresa ner till Tjörn med Niklas aka. 'Mössan'. Hade äran att få hälsa på Karin, en tidigare kollega från helgen. Vilket osökt tvingar mig att dela med mig av helgens händelse!

SItter i Karins rum tillsammans med hennes kompis Polis-Kamilla. Dator står uppslagen när en gemensam kompis/förädare/backstabber/cool kille/vän loggar in på facebook varpå denna konversation tar sin början. (OBS, konversationen som följer återskapad i efterhand och avbildar bara den aktuella konversationen. Personer, Namn, Händelser och Platser kan ha blivit ändrade för att skydda individers integritet)

Karin: Hej!

John Kristoffer: Hei!

Karin: Jag längtar efter dig!

John Kristoffer: Hva?

Karin: Ända sedan du sluta på ASKO har jag drömt om att få ha sex med dig!

John Kristoffer: Eh...Hva?

Karin: Du har så fin och sexig kropp. Jag vill bara älska med dig!

John Kristoffer: Hei Alex!! Nu fattar jag att det är du!


Här tror ju jag då att jag har vunnit. Ett practical joke från min sida. Jag lämnar över datorn till Karin och historien tar en helt ny vändning. Punkt. Punkt. Punkt.

John Kristoffer: Hur är det med dig?

Karin (nu i form av karin): bra

John Kristoffer: Hur går det med den där tjejen du sa att du skulle åka och knulla i helgen?


Well, I guess the Jokes on me. But call me the joker. Slänger in en bonusvideo till alla er musikfantaster där ute.

Hade från Alex i det norska höstmörkret!

ps. världens sämsta text-redigerare gör att alla text blir fet. Men jag antar att det är inne att vara lite halvmullig så varför inte?Yes, We Can!

Idag är jag stolt. Jag är stolt över att jag är Amerikan. Vi har en ny president. En president som förenar. De senaste dagarna har jag stolt susat runt på min truck med en "Obama for Presiden"-knapp på bröstet. För de flesta har detta gått obemärkt förbi och för vissa har det väckt en viss agg. Men det jag mest av allt tar med mig är de broar den byggt.

Som igår när jag stannar min tjutande truck bredvid en kollega. "Heja Obama" ropar han till mig. Lite chockat säger jag något om att det nog ska gå vägen. Korridoren är tom. Han berättar att han hoppas att Obama vinner. Han är 40 år. Har bott i Norge i tio år och innan dess kom han från ett krigsdrabbat Irak. 

För honom innebär Obama hopp. Men på ett helt annat sätt än för mig. Han har familj här i Norge men han hoppas att få återvända till Irak snart. Jag frågar honom om han tror han tror den dagen kommer snart. "Jag hoppas det" svarar han. Men hans ögon är trötta och säger mig att hoppet om att få återvända är sedan länge en utopi. Men när han ser min knapp väcks ändå en gnista till liv. 

Vi har helt olika perspektiv på tillvaron men vi båda tror på samma sak. Vi hoppas båda på att Obamas väg kan leda oss till en bättre framtid.

Jag åker därifrån på min skakande truck, mot en bättre framtid. Idag började den framtiden.

God bless America!

//Alexander

Jag vill ha mer hjul, jag vill ha mer hjul

Idag bytte vi hjul på bilen. Det gick jätte bra och nu kan vi åter ut och slå ner brevlådor hängades genom fönstret på lördagskvällar. Muhahaha!Vi bifogar även denna vinterinspirerade låt om att byta hjul på bilen!


//Alexander och Jan-Banan

RSS 2.0