Världen är en konstig plats - Sjukhusvistelser

Internationell skogskuggare med dålig koordinationsförmåga? Eller bara en upptäcksresande hypokondrier? Oavsett vad som får dig att uppsöka doktorn i utlandet så finns det länder värda att hålla dig frisk i.
Dagens lista är från World Health Organisation och rangordnar världens länders läkarvård.
Så nu undrar ni säkert. Bubblare? Flippar och floppar?
Listan är vad de flesta skulle förvänta sig med Europa i topp. USA kvalar in på en 37:e plats. Philippinerna som jag själv haft turen att provsmakat ligger stadigt på 60:e plats.
Militärdiktaturen Myanmar hamnar sist på listan. Så passa dig från att göra någon typ av streetracing eller kampsport om du skulle befinna dig där.
Mest överraskande är ändå Sydarfika som släpar sig in på 176 plats och således också tar sig in på den inte så smickrande listan över  världens 20 sämsta länder att bli sjuk i. Sydafrika som 2010 har i uppdrag att arrangera fotbolls-VM fanns även med på listan igår, då som det 25 mest populära landet i världen att åka till som turist.
Men faktum är att Kazakstan (64), Irak (103) och till och med Afganistan (173) är bättre länder att råka få akut tursit diarre, solsting eller bakfylla i, något som kanske är att tänka på inför framtida fotbollsresor.
Världen är en konstig plats!
/Alexander Dangler

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0