Dubaiast

Idag vaknade jag upp i en bok. Guiness Book of Records. Jag vaknade upp i Dubai; staden där allt är stört, bäst och vackrast.

Här i Dubai finns världens högsta hus. Världens största köpcentrum. Världens lyxigaste hotell. Världens största akvarium. Världens största nöjespark. Ja nästan allt är världens nångonting....

Det är svårt att tränga bortom de dyra bilarna och pengarna i Dubai, och när man väl gör möts man inte av en vacker syn. Här finns ingen spännande historia eller vacker natur. Istället finns en stad som vilar på stora ojämlikheter mellan de som bor här. Invandrare från fel länder tjänar ingenting medan invandrare från rätt länder tjänar alltför mycket.

Men tvingar man sig att acceptera den bilden finner man en ny del av Dubai. En del som välkomnar en med öppna armar.

Dubai är en trevlig stad att turista i och en perfekt inkörsport till en annan del av världen. Här finns det traditionella inom islam blandat med en västerländsk vardag. Dubai är organiserat, rent och modernt. Människor pratar bättre engelska här än den kringvandrade svensken på medborgarplatsen. Och med 0% (!) kriminalitet är det en perfekt stad att gå runt och strosa i själv.

Ta dig hit och se en udda mix av minglande miljonärer från Europa och vitklädda Shejkar.

Om du råkar ha en kvarts miljon på bankkontot kan du till och med spendera en helg på ett hyfsat hotell här....

Med oändlig tacksamhet till min guide, vägvisare och vän; Karim!

/Alexander Dangler



Världens högsta hus i Dubai, nästan en kilometer hög och typ dubbelt så högt som världen näst högsta hus. Allt i ett land med typ hur mycket öken över som helst....

Kommentarer
Postat av: Anne-Marie

Alex



Hoppas du får se och uppleva mycket på din resa runt i världen. Fokusera inte på ormarna så att du missar det som "kryper" högre upp!



Kram mamma

2009-02-15 @ 21:27:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0